Filmprosjektet mellom oss i samarbeid med Aftenposten

Tips & Triks

Med små triks kan filmen bli enda bedre. Tenk at du forteller til deg selv om 30 år; slik var det å være meg i 2016. Vær personlig. Vær ærlig. Tenk over hvordan du kan fortelle med bilder. Ta oss med inn. Sånn som du ser det. Film deg selv, få noen til å filme deg eller film en du vil fortelle om. Husk å filme med mobilen liggende, og send inn materialet uredigert. Uansett lengde.

Charlotte forklarer hva du kan gjøre.

Foto

Film med videokamera, fotoapparatet eller mobilen. Husk å lade batterier, og frigjør plass! Velg best mulig billedkvalitet. Bruk stativ eller hold kamera så rolig som mulig. Ikke zoom med mobilen, gå heller nærmere. Ikke film på høykant.

På mobil er det lurt å filme med hoved-kameraet og ikke med selfie-kameraet, for da blir kvaliteten lavere. Forsøk å få det til også når du filmer deg selv.

Send oss materialet ditt uklippet. Uansett lengde. Noter i kommentarfeltet hva vi bør vite om det du har filmet. Ta vare på råmaterialet på din egen datamaskin!

Lyd

Prøv å få så god lyd som mulig. Spesielt på den som skal fortelle noe. Bruk mikrofon hvis du har. Tenk at bildene kan fortelle for seg selv også. Unngå vind-, trafikk- og maskinromstøy som overdøver det som sies.

Å sende materialet til oss

Send inn filmen i full størrelse. Ikke send direkte fra mobilen, men legg filmene over på datamaskinen før du laster det opp til oss.

Når du sender inn, signerer du en avtale som godkjenner at ditt bidrag kan brukes i filmen. Ingenting publiseres uten at du vet om det. Vi skal dele små utdrag fra materialet til inspirasjon på Aftenposten.no og på facebook i løpet av april og mai. Hvis vi bruker noe fra ditt bidrag, får du beskjed på forhånd. Husk å få godkjennelse hvis du filmer folk du ikke kjenner.

Last opp full størrelse her. Det er lurt å laste opp film på kvelden eller over natten, for det kan gå sakte å last opp hjemmefra. Blir det vanskelig så ringer du oss med en gang! Ha det gøy!